7 фактів про отримання шенгенської візи

7 фактів про отримання шенгенської візи

1. Для отримання дозволу перебування у шенген-зоні, більшість країн ЄС ставлять вимогу мати не менше 45 євро на кожну добу перебування за кордоном. Проте консульства не відстежують рахунки, тому їх цілком задовольняє виписка з банку.

Поклавши потрібну суму на рахунок, потрібно завірити виписку в працівника банку. Такий документ буде дійсним лише 3 дні, тому потрібно оформити всі документи для подачі на візу і гроші з рахунку можна знімати.

2. Вибираючи між акредитованим візовим центром та консульством для отримання візи, краще зупинитися на останньому. Польща та Угорщина надають можливість такого вибору. Справа  в тому, що в візовому центрі доведеться сплатити 20 євро за надання послуг, в той час, як в консульстві такий платіж не передбачений.

3. Особи, віком до 26 років не сплачують консульський збір у Консульство Чехії. Таким чином молоді люди можуть зекономити 35 євро. Нагадаємо: в листопаді ужгородці отримали можливість отримувати візи до Чехії через візовий центр (не плутати з консульством) у нашому місті.

4. Якщо віза потрібна терміново, а хвіст електронних черг візових центрів завершується через місяць, найкраще зробити відмітку в паспортному документі в консульстві Латвії. Там приймають документи в порядку живої черги, проте слід розуміти, що простояти під стінами установи доведеться не одну годину.

5. Ряд країн при оформлені візи вимагатимуть додаткові дані:

— Словаччина за довгострокову мультивізу вимагає оплату житла, потрібно представити документ з готелю;

— Угорщина просить представлення квитків хоча б в одну сторону та документ, що підтверджує бронювання житла;

- Франція хоче бачити бронювання квитків в обидва боки та хороший заробіток у претендента на візу.

6. При подаванні до візового центру інформації про бронювання готелю за кордоном, слід пам’ятати, що в більшості з них бронювання можна безкоштовно відмінити за 2 дні до дати заселення. Після збігання цього терміну з клієнта буде стягнута повна сума проживання.

7. Для отримання мультивізи на рік та більше,  краще купувати страхування на цілий рік з покриттям 90 днів. Останні вимоги з забезпечення страхування – на +15 днів до часу перебування за кордоном.

7dniv.info

Знайшли помилку в тексті? Повідомте нам про неї: виділіть текст та нажміть Ctrl+Enter. Дякуємо!
Loading...

Новини за темою

Останні новини

Вчора, 2017-02-22
Інформаційне повідомлення
Коментувати новини на нашому сайті дозволено лише на протязі 30 днів з моменту публікації.

Новини партнерів

Останні коментарі

Давно пора....
Мирон (2017-02-22 20:40:14)
Щось все-таки змінюється. Розумнішають силовики....
бандерівець (2017-02-22 14:42:16)
Аваков сам,тот ещё Христос!Вся верхушка там за дарма кресла занимает!Альтруисты мля!...
Олег (2017-02-21 16:34:01)
У більшості ментів статус "холостяка" . Не вірите спитайте мого собаку "Сірка"...
Вася (2017-02-21 14:40:50)